در این صفحه به سؤالاتِ علمی با موضوع روانشناسی اسلامی و مسائل مرتبطی که برای شما دوستان عزیز مطرح است، پاسخ داده میشود.
شما میتوانید در قسمت نظرات ، سوال تان را پرسیده و پاسخ استاد را در اسرع وقت در وبلاگ مشاهده نمایید.
تذکر مهم : دوستان عزیز، لطفا از قرار دادن پیام خصوصی جدا خودداری کنید؛ زیرا بهتر است سؤالتان را به صورت عمومی مطرح نمایید تا پاسخی که به سؤال شما داده میشود برای سایر دانشجویان و محققین نیز قابل استفاده باشد. شما میتوانید سؤالتان را به صورت ناشناس مطرح کنید.
آیا سایتی را می شناسید که آزمون های روانشناسی"(مخصوصا شخصیت) را به صورت معتبر همراه با نمره گذاری و تفسیر ارائه کند چه به صورت رایگان چه غیر رایگان؟
پروفسور گرفمن از دانشمندایی که دراین باره تحقیق کرده میگه : هنگامی که ما دانش ناقصی از دنیای اطرافمان داریم، به ما فرصتی می دهد تا به خدا ایمان داشته باشیم. وقتی استدلال علمی برای چیزی نداشته باشیم، ما به توضیحات فراطبیعی متکی هستیم. خدا شاید مطیع نیروهای فراطبیعی باشد که ما از آن آگاهی نداشته باشیم، برای رسیدن به اشکال مذهبی، ظهور کرد. یک کتاب فلسفی هم در ایران ترجمه شده که از دلایل رد وجود خدا توی یک فصل این کتاب دقیقا همین ازمایش کلاه ایمنی ست تمام این مطالب جز کتاب و که خودم خوندم رو از دو سایتی که در نظر بعد میذارم اوردم خود دوستان هم میتونن با خوندن این دو سایت بفهمن چیزی رو از خودم در نیاوردم:)
استادبزرگواردرزمینه نقش الگودرزندگی انسان ازمنظرعلم روانشناسی برای نرشتن بخشهایی ازپایان نامم دنبال منابع واطلاعات علمی دراین زمینه هستم ممنون میشم راهنماییم کنید
از حالا لازم هست که رشته ی مدنظرم رو انتخاب کنم تا متناسب با ضرایب درسای کنکور رو بخونم.
آیا اگر رشته ی روانشناسی رو انتخاب کنم،امکان انحراف باورهام وجود داره؟یا با همراهی اساتید معتقد و گروه فتح،میشه کاری کرد که روی باورهای اسلامیم بمونم؟
.
.
.
پ.ن. خوشحال میشم به جز نظر استاد،نظر اعضای سایت رو هم بدونم.
من دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی دانشگاه تهران هستم.
در مرحله ی انتخاب موضوع رساله ام هستم. و در زمینه ی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مایل به کار هستم. اگر پژوهشکده ی مرتبطی با گرایش کامل در حوزه علوم انسانی اسلامی میشناسید که می تواند یاریگر من در این زمینه باشد. لطفا معرفی نمایید/
با سپاس فراوان
سلام وقت بخیر سوالی داشتم از خدمت تون من دانشجوی ترم 7 روانشناسی ام و خیلی علاقه مندم در حوزه ی روانشناسی اسلامی فعالیت کنم بنظر شما چجوری باید وارد این حوزه بشم و از کجا باید فعالیتم رو شروع کنم ؟
به نام خدا
باسلام وخسته نباشید
من به تازگی در رشته علوم تربیتی فارغ التحصیل شدم و الان معلم ابتدایی ام.
می خواستم ببینم برای تربیت بهتر نوجوانان در کدام یک از سه روانشناسی زیر ادامه تحصیل بدم بهتره:
١_روانشناسی تربیتی
٢_روانشناسی بالینی
٣_روانشناسی عمومی
باتشکر.
باسلام و ادای احترام و تشکر ویژه بابت مباحث ارزشمند و کاربردی استاد دکتر مرعشی
آیا استاد جزوه یا صوت مباحث علم النفس یا آشنایی با فلسفه اسلامی را که هر دو این مباحث می توانند در تبیین روانشناسی اسلامی ایفای نقش کنند، می توانند در سایت جهت بهره مندی مشتاقان قرار دهند؟
باتشکر فراوان
سلام خدمت استاد گرامی:
بنده طلبه هستم بعد از شنیدن سخنرانی آقا در خصوص تمدن سازی اسلامی تصمیم به ورود در عرصه روانشناسی اسلامی گرفتم به علت اینکه حوزه اجازه ی شرکت در دانشگاه رو نمی داد مجبور به شرکت موقت در دانشگاه پیام نور شدم تتا محدودیت رفع بشود دو سوال از خدمتتون داشتم
1. به نظر شما سیدن به درجه احتهاد برای تببین احکام و گفته های دین همزمان با دانشگاه ممکن است با این نگاه که اراده و تلاش بالایی دارم.
2.خیلی زیاد از دانشگاهی های محترم برای روش مطالعه دروس پرس و جو کردم ولی ظاهرا دانشجویان از روش مطالعه خاصی استفاده نمی کنند . توصیه شما در موردن نحوه خواندن دروس یا داشتن مطالعات اضافه یا هرگونه عمل لازم برای محقق شدن این هدف چیست؟
با تشکر در پناه حق
سلام
دوره روانشناسی اسلامی رو به صورت مجازی خدمت شما بودم
و خیلی استفاده کردم
اما در مورد مثنوی احساس کردم به نکات روانشناختی جریان موسی و شبان توجه نفرمودید و در مورد این داستان صحبت کردید.
اگر امکانش هست لطف کنید به تلگرام بنده پیام بدید تا صوت خودم رو در دفاع از داستان موسی و شبان به لحاظ روانشناختی خدمتتون ارسال کنم.
با تشکر
KOOHYAR_59@
سلام خدمت استاد عزیز
در دوره ی روانشناسی دینی اشکالی به مثنوی گرفتید که جسارتا وارد نبود
در رد یک موضوع فرمودید این یکمکانیسم روانی هست اونم عدم اطلاعات
احساس کردم شما مشرف به زبان خاص مولانا و روح حاکم بر آثار مولانا، جسارتا نیستید!
اتفاقا داستان موسی و شبان که شما اشاره کردید و ایراد وارد کردید
هم مباحث دقیق دینی داره هم به لحاظ روانشناختی قابل بررسیه
بنده یک صوت برای شما در مورد همین موضع آماده کردم منتهی نمیدونستم چطور برای شما ارسال کنم.
با سلام و تشکر از لطف بزرگ شما در این سایت علمی-اسلامی.
با بررسی که انجام دادم همه استدلالهای مبنی بر مجاز بودن چندهمسری در اسلام را مبتنی بر دلایل جامعه شناختی دیدم و نه روانشناختی. با توجه به این مطلب و اینکه چندهمسری مرد در نگاه همسر اول در همه زمینه های شناختی، احساسی و رفتاری آثار نامطلوبی دارد، لطفا دلایل روانشناختی جواز آن را بیان فرمایید. با سپاس
با سلام
از خانم مهسا درخواست دارم کتابی رو هم که در بیان مطلبشون فرمودند یا بصورت عموم یا بصورت خصوصی به بنده معرفی کنند تا با شناخت شبهات به روز در زمینه خداباوری بتونیم به دنبال پاسخ صحیح باشیم.
با تشکر
سلام و رحمت
پایان نامه و مقاله بنده در رابطه با تدوین الگوی مشاوره معنوی گروهی مبتنی بر صحیفه سجادیه است از آنجا که مسئولین فاتح گفتن شما پژوهش های ویژه و زیادی از صحیفه سجادیه داشتید خیلی مایل بودم در جهت پژوهش های بیشتر روانشناسی از صحیفه سجادیه من را راهنمایی بفرمائید و کار گروهی و به من معرفی کنید . خیلی ممنون اگه زیر نظر شما باشم که خیلی باعث امتنان است. با تشکر از خداوند و جنابعالی.