خط کلّی نظام اسلامی چیست؟ اگر بخواهیم پاسخ این سؤال را در یک جمله ادا کنیم، خواهیم گفت خط کلّی نظام اسلامی، رسیدن به تمدّن اسلامی است.۱۳۷۹/۰۷/۱۴
ما میتوانیم تمدن نوین اسلامی را برپا کنیم و دنیایی بسازیم که سرشار باشد از معنویت و با کمک معنویت و هدایت معنویت راه برود؛ این کارها را میتوانیم انجام بدهیم، که به توفیق الهی هم [این کار را] میکنیم.۱۳۹۲/۰۹/۱۹
من با اطمینان کامل میگویم: این هنوز آغاز کار است، و تحقق کامل وعدهی الهی یعنی پیروزی حق بر باطل و بازسازی امت قرآن و تمدن نوین اسلامی در راه است.۱۳۸۷/۰۹/۱۷
پربحث ترين ها
-
-
کارگاه روانشناسی اسلامی + صوت
۹۵/۰۹/۱۰ -
-
نقدی بر dsm (قرآن روانشناسان) + صوت
۹۴/۰۸/۲۳ -
بازخوانی اسناد لانه جاسوسی + صوت
۹۵/۰۸/۱۲
مصاحبه:آیا واقعا ایرانی ها جزء غمگین ترین مردم جهان هستند؟ + pdf

آیا واقعا ایرانی ها جزء غمگین ترین مردم جهان هستند ؟؟؟
صاحب نظران پاسخ می دهند ...
در سالهای اخیر موضوع سنجش شادی و هیجانات مثبت مردم کشورهای مختلف از سوی مؤسسات نظرسنجی نظیر «گالوپ» صورت میگیرد و نتایج آن سؤالاتی را به ذهن متبادر میکند. به عنوان نمونه، در سال 2013 ایران دومین کشور غمگین جهان معرفی میشود! مجله «فوربس» نیز در همان سال ایران را در رتبه یازدهم غمگینها قرار میدهد.
گزارشهای مذکور، واکنشهای مختلفی را در میان تحلیلگران کشورمان ایجاد کرد و برخی افراد در تلاش برای علتیابی این موضوع به تبیینهای منفعلانهای روی آوردند و علت پایینبودن شادی مردم ایران را مواردی چون «تورم اقتصادی»، «نبود آزادیهای اجتماعی»، «ترویج فرهنگ گریه» و ... اعلام کردند.
اما این تحلیلها تا چه اندازه صحیح است؟ آیا صرفاً با پرسیدن چند سؤال ساده نظیر «به خوبی استراحت کردهاید؟ مورد احترام قرار گرفتهاید؟ موقعیت لبخند و خنده زیاد برایتان پیش آمده است؟ موضوع جالب و تازهای را یاد گرفتهاید؟ شاد شدهاید؟» میتوان به درباره روحیات مردم همه جهان نظر داد؟
در این باره میزگردی را با حضور حجتالاسلام دکتر عباس پسندیده رئیس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی و نویسنده کتاب «الگوی اسلامی شادکامی» (رتبه برتر جشنواره علامه طباطبایی) و حجتالاسلام حمید رفیعیهنر پژوهشگر گروه روانشناسی اسلامی پژوهشکده اخلاق و روانشناسی، پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار کردیم .
pdf مصاحبه: دریافت
نظرات (۱)
-
با سلامچه موضوع مهم و جالبیموضوعی که حتما باید در مورد آن بررسی های جدی انجام گیرد.همان طور که در مصاحبه اشاره شدده، به نظر می رسد مؤلفه های شادکامی که در پرسشنامه های متداول وجود دارد، ملاک های مناسبی برای سنجش شادکامی ملت ها نیست.ولی حتی اگر با ملاک های مناسب و بومی هم بسنجیم، ظاهراً ملت ما در بحث آرامش، رضایت و شادکامی درونی، مشکلات عدیده دارند. هنوز خیلی با معیار اسلامی شادکامی فاصله داریم.چطور ممکن است با معیار اسلام فاصله نداشته باشیم و با این حال، این آمار خودکشی و طلاق و افسردگی و ... در جامعه وجود داشته باشد. بر خلاف بسیاری از آمارها و گزارش های جهانی، در صدد مقایسه ی ایرانیان با دیگر ملت ها و تخطئه ی سیاست ها یا فرهنگ خودمان نیستم؛ ولی در هر حال، این نیست آن چه دین برای ما توصیف کرده.معتقدم دین و فرهنگ و سنت های ما اتفاقا به شدت باعث افزایش شادکامی واقعی و حتی ظاهری در زندگی های ما می شود (همان طور که علمای برجسته ی فراوانی دیده ایم که به شدت شاد و آرام بوده اند.) و اتفاقا اگر ملتی به شادکامی واقعی رسیده، از رهگذر عمل به شرایع اسلام بوده است (به شیوه ی اسمشو نیار خودشو بیار!)؛ ولی ما به دین و فرهنگ و سنت های عمیق خود عمل نکرده ایم و لذا امروز مشکلات فراوان داریم.امید که با فرهنگ سازی و اجرایی کردن ارزش های اسلامی، به معیارهای اسلامی شادکامی نزدیک تر شویم.
-
پاسخ:
۸ اسفند ۹۴، ۱۴:۲۷باسلامکتاب " الگوی اسلامی شادکامی " دکتر پسندیده شروع خوبی برای پیگیری این بحث مهم است .جدا از ایرادات مهمی که به بحث شیوه "سنجش " شادکامی چه از بعد نظری چه از بعد میدانی وارد است ، مردم مسلمان ما با همین شرایط موجود صفات برجسته زیادی نسبت به بسیاری از مردم جهان دارند .بعنوان مثال امروز در حالی روانشناسان غربی بر روی " religious coping " که راهبردهای مقابله ای مذهبی هست ، مشغول پژوهش هستند و تاثیرات مثبت آن را در مواجهه با مشکلات زندگی تایید میکنند ، که برخی روانشناسان ما وقتی اسم دین و اسلام میاد ، خم به ابرو میارند و اون رو غیرعلمی میدونند . ما در حالی در کنار چشمه حیات ایستاده ایم ، چشم به آنور آب داریم تا تولیدات مسموم آنها رو دریافت کنیم . آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد ...پس ما در بعد نظری قوی تر از آنها هستیم گرچه بسیاری ار معارف رو هنوز تئوریزه نکردیم.ما در خصوص اجرا و عملیاتی کردن معارف مون نیز خوب عمل نکردیم . بخشی از اون بخاطر ضعف تنبلی در کار فرهنگی بوده بخشی شم بخاطر هجمه عظیم و ناجوانمردانه فرهنگی غرب و بخشی شم بخاطر کار فرهنگی التقاطی که ناشی از از کم کاری در تئوریزه کردن معارف مون بوده . اما در عین حال با اینکه با وضعیت مطلوب فاصله داریم ولی در جایگاه خوبی قرار داریم .انشالله بهتر هم میشیم .ممنون از توجه تون و حضورتون
-
پيشنهاد سردبير
طبقه بندی موضوعی
- بشنو (۷۱)
- همایش ها (۴۱)
- کارگاه ها (۱۴)
- سخنرانی ها (۱۳)
- بخوان (۵۰)
- باشگاه نویسندگان (۱۵)
- برشی از کتاب (۵)
- معرفی کتاب (۱۱)
- مصاحبه و گفتگو (۸)
- مشاوره علمی (۲)
- بانک مقالات و جزوات (۱)
- نشریات علمی دانشجویی روانشناسی اسلامی (۳)
- تماشا کن (۵)
- کلیپ (۳)
يادداشت سردبير
-
العِلمُ سُلطان
امام خامنه ای مدظله العالی:
مسئلهی پیشرفت علمی را که بنده سالها است روی آن تکیه میکنم، همچنان مورد تکیه است. باز هم عرض میکنم: العِلمُ سُلطان، علم اقتدار است، علم قدرت است و باید دنبال علم بود. محیطهای دانشگاهی، محیطهای تحقیقاتی و پژوهشی حتماً بایستی به مسئلهی علم توجّه کنند. ضمناً توجّه بکنید، اینکه من تأکید میکنم روی مسئلهِی علم، [برای این است که] علم برای پیشرفت کشور است، علم برای گشایش افق آینده است، علم برای همان چیزی است که من سالها پیش گفتم که پنجاه سال بعد باید ما به جایی برسیم که هر کسی خواست از تازههای علمی دنیا بهره ببرد، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد؛ علم با این نیّت، با این هدف. آن کسانی هم که در دنیا علم را پیش بردند، کسانی هستند که با این جور هدفها وارد شدند، وَالّا [اینکه] دنبال کار علمی باشیم برای سود شخصیِ نقد کوتاهمدّت خودمان، نه، این ارزش زیادی ندارد؛ عمده نگاه کردن به علم با آن نگاه افقگشای این جوری است.
بیانات در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی_۹۹/۲/۲۸
آخرين مطالب
-
طلسم و جادو + صوت
يكشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۹ -
نوروسایکولوژی وضو + صوت
يكشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۹ -
کارگاه آنلاین نقد حذف همجنس گرایی و خودارضایی از فهرست اختلالات جنسی در DSM
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ -
مکتب حاج قاسم + صوت
يكشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۹ -
افزایش جمعیت + صوت
يكشنبه ۷ دی ۱۳۹۹ -
تربیت جنسی در سایه عفاف + صوت
سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ -
عالَم خواب + صوت
جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ -
درآمدی بر تاریخچه روان شناسی اسلامی + صوت
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ -
بانک مقالات و جزوات
جمعه ۲۷ تیر ۱۳۹۹ -
بسته آموزشی تاریخ معاصر ۲(بررسی تاریخی قیام ۱۵خرداد سال۴۲ و نقش امام خمینی(ره)در آن)+صوت
پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
آخرين نظرات
خلاصه آمار
چندرسانه ای
-
شرح دعای مکارم الاخلاق +چند رسانه ای
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ -
پرونده موضوعی شهرسازی اسلامی (بلد طیب)
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ -
سلام آرامش(چگونگی مقابله با کرونا)+صوت/کلیپ
شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ -
پرونده موضوعی زن وخانواده(بشنو/بخوان/تماشاکن)
يكشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ -
گزیده ای از کارگاه روانشناسی اسلامی
جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸