خط کلّی نظام اسلامی چیست؟ اگر بخواهیم پاسخ این سؤال را در یک جمله ادا کنیم، خواهیم گفت خط کلّی نظام اسلامی، رسیدن به تمدّن اسلامی است.۱۳۷۹/۰۷/۱۴
ما میتوانیم تمدن نوین اسلامی را برپا کنیم و دنیایی بسازیم که سرشار باشد از معنویت و با کمک معنویت و هدایت معنویت راه برود؛ این کارها را میتوانیم انجام بدهیم، که به توفیق الهی هم [این کار را] میکنیم.۱۳۹۲/۰۹/۱۹
من با اطمینان کامل میگویم: این هنوز آغاز کار است، و تحقق کامل وعدهی الهی یعنی پیروزی حق بر باطل و بازسازی امت قرآن و تمدن نوین اسلامی در راه است.۱۳۸۷/۰۹/۱۷
پربحث ترين ها
-
-
کارگاه روانشناسی اسلامی + صوت
۹۵/۰۹/۱۰ -
نقدی بر dsm (قرآن روانشناسان) + صوت
۹۴/۰۸/۲۳ -
-
بازخوانی اسناد لانه جاسوسی + صوت
۹۵/۰۸/۱۲
شادی مومنانه + pdf

شادی مومنانه
یکی از باورهای غلطی که بسیار رایج شده، موضوع ضد شادی بودن دین اسلام است که متاسفانه این باور از دو دلیل عمده سرچشمه میگیرد: اول عدم تعریف صحیح شادی واقعی مورد تائید اسلام است و برای مورد دوم میتوان به تبلیغات سوء دشمنان اسلام اشاره کرد.
در این مطلب تلاش داریم به صورت کلی شادی مورد تائید اسلام یا به عبارتی شادی مومنانه را تعریف کنیم.
در ابتدای کار باید اذعان کرد بسیاری از سختگیریهای صورت گرفته صرفا براساس سلایق و منافع شخصی بوده که به نام اسلام درمیان جوامع رواج یافته. چنین مواردی به قدری زیادند که نمونههای آن را هرروزه میتوان در گوشه و کنار رویدادهای مختلف مشاهده کرد، و قسمت جالبتر زمانی اتفاق میافتد که حساسیت بر مسائل «من درآوردی» بیش از چهارچوبهای اصلی است.
اما باید به صورت صریح یادآور شد اسلام به هیچ وجه با اصل شاد بودن مخالفتی ندارد و بلکه تاکید فراوانی بر شاد بودن مسلمانان دارد. اساسا همانگونه که لازمه حرکت خودرو، بنزین، روغن و... است؛ شادی نیز از ضرورتهای ادامهء حیات و همچنین کمال انسانی است.
اما عدهای با توسل به انواع شادی در غرب ادعا میکنند اسلام با شادی ضدیت دارد که پیش از پاسخ دادن باید از آنهاپرسید که به نظر شما چرا در جوامع غربی آمار خودکشی به شکل فاجعهباری بالاست؟ مگر غرق در شادی نیستند؟! انسانهای شاد خودکشی میکنند؟!
و اما در پاسخ میتوان تاکید کرد که جنس شادی های مومنانه اساسا با سبکی که توسط ضد فرهنگ غرب تبلیغ میشود متفاوت است. (شادزیستی یکی از موارد مورد تاکید اسلام است، حتی در این مورد میتوان به این موضوع اشاره کرد که یکی از بهانههای شورای سقیفه برای مناسب ندانستن حضرت امیرالمومنین (ع) جهت خلافت «خندهرو» بودن این ابرمرد تاریخ بشریت است.)
اما اسلام برای شاد بودن افراد چهارچوبی را مشخص کرده که رعایت آن به سود شخص و سایر افراد جامعه است. اسلام برنامهای اجتماع محور است و به شدت با فردگرایی مقابله میکند. یک فرد مسلمان نمیتواند بدون توجه به تاثیر شادی خود بر دیگران عمل کند. به طور مثال اگر شخصی با زیادکردن صدای موسیقی (خواه موسیقی حلال باشد یا حرام) لذت میبرد اما صدای موسیقی سبب رنجش دیگران میشود، اسلام این عمل را مردود میداند.
مسئلهء دیگر که چهارچوبها را معین میکند این است که شادی کوتاه مدت، شادیهای طولانی مدت خود شخص را سلب نکند. شخصی که به شرب خمر روی میآورد شاید این عمل لذت کوتاه مدتی برای او به همراه داشته باشد اما بعدها با ابتلا به امراض جسمی و روانی شادی طولانی مدت از وی سلب خواهد شد.
و اما موضوع دیگری که مورد بحث است عدم درک خارجی سایر افراد از شادیهای مومنانه است که با یک مثال ساده میتوان به نتیجه کاملی رسید. شخصی که به بیماری سرماخوردگی مبتلا شده باشد، نمیتواند مزه بسیاری از خوراکیها را حس کند و دهان تلخش سبب میشود گمان کند این خوراک یا نوشیدنی تلخ و دارای مزهء بدی است. افرادی که چنین سبک زندگی را تجربه نکردهاند چنین حالتی دارند. لذا لازم است برای درک شادیهای مومنانه مانند آنها عمل کرد.
پس باید همواره توجه کرد که انسان بدون شادی نمیتواند به کمال و حضور مفید در جامعه انسانی دست پیدا کند؛ اما چهارچوبهایی وجود دارد که با آگاهی و رعایت آن میتوان به شادی همیشگی مومنانه که مورد تائید اسلام است، دست پیدا کرد.
به قلم: محمد علی بخشیپور (آرشاویر)
دانلود pdf: دریافت
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
پيشنهاد سردبير
طبقه بندی موضوعی
- بشنو (۷۱)
- همایش ها (۴۱)
- کارگاه ها (۱۴)
- سخنرانی ها (۱۳)
- بخوان (۵۰)
- باشگاه نویسندگان (۱۵)
- برشی از کتاب (۵)
- معرفی کتاب (۱۱)
- مصاحبه و گفتگو (۸)
- مشاوره علمی (۲)
- بانک مقالات و جزوات (۱)
- نشریات علمی دانشجویی روانشناسی اسلامی (۳)
- تماشا کن (۵)
- کلیپ (۳)
يادداشت سردبير
-
العِلمُ سُلطان
امام خامنه ای مدظله العالی:
مسئلهی پیشرفت علمی را که بنده سالها است روی آن تکیه میکنم، همچنان مورد تکیه است. باز هم عرض میکنم: العِلمُ سُلطان، علم اقتدار است، علم قدرت است و باید دنبال علم بود. محیطهای دانشگاهی، محیطهای تحقیقاتی و پژوهشی حتماً بایستی به مسئلهی علم توجّه کنند. ضمناً توجّه بکنید، اینکه من تأکید میکنم روی مسئلهِی علم، [برای این است که] علم برای پیشرفت کشور است، علم برای گشایش افق آینده است، علم برای همان چیزی است که من سالها پیش گفتم که پنجاه سال بعد باید ما به جایی برسیم که هر کسی خواست از تازههای علمی دنیا بهره ببرد، مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد؛ علم با این نیّت، با این هدف. آن کسانی هم که در دنیا علم را پیش بردند، کسانی هستند که با این جور هدفها وارد شدند، وَالّا [اینکه] دنبال کار علمی باشیم برای سود شخصیِ نقد کوتاهمدّت خودمان، نه، این ارزش زیادی ندارد؛ عمده نگاه کردن به علم با آن نگاه افقگشای این جوری است.
بیانات در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی_۹۹/۲/۲۸
آخرين مطالب
-
طلسم و جادو + صوت
يكشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۹ -
نوروسایکولوژی وضو + صوت
يكشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۹ -
کارگاه آنلاین نقد حذف همجنس گرایی و خودارضایی از فهرست اختلالات جنسی در DSM
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ -
مکتب حاج قاسم + صوت
يكشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۹ -
افزایش جمعیت + صوت
يكشنبه ۷ دی ۱۳۹۹ -
تربیت جنسی در سایه عفاف + صوت
سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ -
عالَم خواب + صوت
جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ -
درآمدی بر تاریخچه روان شناسی اسلامی + صوت
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۹ -
بانک مقالات و جزوات
جمعه ۲۷ تیر ۱۳۹۹ -
بسته آموزشی تاریخ معاصر ۲(بررسی تاریخی قیام ۱۵خرداد سال۴۲ و نقش امام خمینی(ره)در آن)+صوت
پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
آخرين نظرات
خلاصه آمار
چندرسانه ای
-
شرح دعای مکارم الاخلاق +چند رسانه ای
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ -
پرونده موضوعی شهرسازی اسلامی (بلد طیب)
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ -
سلام آرامش(چگونگی مقابله با کرونا)+صوت/کلیپ
شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ -
پرونده موضوعی زن وخانواده(بشنو/بخوان/تماشاکن)
يكشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ -
گزیده ای از کارگاه روانشناسی اسلامی
جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸